I O družbi  I Oglaševanje  I Naročilnica  I Arhiv  I Pišite  I Pomoč  I Moj Dnevnik » I   I Dnevnik na fax  I VELIKE črke I 
 
    Borzni indeks
    Forum        
    Dnevnik na e-mail      
    Turistične informacije 
    Sonce in Luna        
    Zaposlovanje »
  Prva stran
Slovenija
Evropska unija
Svet
Šport
Kronika
Kultura
Telekomunikacije
Zanimivosti
Svet slavnih
Glasba

AKTUALNO
Poslovni Dnevnik
Naročite si ga

SVET. POLITIKA
EU
Makedonija
Milošević v Haagu
Napad na WTC
Nato
Odnosi s Hrvaško
Palestinsko vpr.

DRŽAVA
Državni zbor
Predsednik republike
Predsednik vlade
e-uprava

SLOVENIJA
Alpina
Azbest
Celjska bolnišnica
Evropske volitve
FOV Kranj
Hrušev ožig
IUV
Kanin
Kobilarna Lipica
Lubadar
Nedeljski nakupi
Odnosi s Hrvaško
Piranski zaliv
Planika
Primer Planica
Rimske Toplice
Suša
Tekstilna industrija
Vatikanski sporazum
Volitve 2004
Zastava, grb
Četrtek, 25.8.2005  ob 16:54

V Ljubljani konec tedna seminar spirituala in gospela

(STA)

LJUBLJANA - V zavodu svetega Stanislava v Ljubljani bo konec tedna potekal dvodnevni seminar z naslovom Razumeti in peti spiritual in gospel, ki ga je v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti pripravil zbor sv. Nikolaja iz Litije. Na seminar se je prijavilo več kot sto slušateljev iz vse Slovenije, vodil ga bo strokovnjak za črnsko duhovno glasbo Paul A. Smith. Zbor pa bo ob zaključku seminarja v soboto, 27. avgusta, ob 20.30 nastopil v cerkvi sv. Nikolaja v Litiji.

Paul A. Smith je študiral na Univerzi Južne Kalifornije, kjer je opravil tudi doktorat iz vokalne glasbe. Trenutno dela kot profesor in vodja zborovskih dejavnosti na kalifornijski državni univerzi v Northridgu.

Nastopa že od šestnajstega leta. Začel je z zborom Mormon Tabernacle iz Salt Lake Cityja. Zdaj je umetniški vodja zbora William Grant Still Chorale, ki sodeluje s filharmoničnim orkestrom in zborom Master Chorale v Los Angelesu. Vodi tudi komorni zbor Chamber Singers in šestdesetčlanski Northridge Singers. Zadnjih petnajst let je asistent zbora Albert McNeil Jubilee Singers, so zapisali organizatorji seminarja.

Zbor sv. Nikolaja Litija deluje kot litijski župnijski zbor, vodi ga Helena Fojkar Zupančič. V njem pojejo predvsem dijaki in študenti iz Litije in okolice, ki so se v zadnjih letih zapisali v sam vrh slovenskega zborovstva. Med drugim so na zadnjem državnem tekmovanju Naša pesem 2005 v Mariboru prejeli zlato plaketo in prvo nagrado tekmovanja.