Normale GrößeGrößer
home Home | kontakt Kontakt | kontakt Naročilnica | kontakt večja pisava? > Switcher
Logo
21.
marca


home

Detaljno iskanje

„Koroška poje“ v znamenju dveh obletnic

Iz krške škofije • | etrtek, 02. Mar. 2006

Dve obletnici bosta zaznamovali letošnjo tradicionalno pevsko revijo Krščanske kulturne zveze Koroška poje: 100-letnica slovenske duhovniške Sodalitete in 100-letnica smrti Simona Gregorčiča.

Obletnica Sodalitete se bo na reviji pokazala posebno v nastopu zbora slovenskih koroških duhovnikov, ki so združeni v Sodaliteti. Zborovodja Jože Ropitz pravi, da ima ta zbor že dolgoletno tradicijo in obstaja „ad hoc”, to pomeni, da se slovenski duhovniki združijo v zbor, kadar se je treba poleg dušnega pastirstva izkazati tudi v petju. Toda brez vaj seveda ne gre in tako se sedaj že dalj časa vestno pripravljajo na nastop na letošnji pevski reviji Koroška poje. Zapeli bodo med drugim tudi Miheličevo pesem O Gospa, Mati moja za štiriglasni moški zbor. Kot neke vrste nadzbor pa bodo duhovniški zbor spremljale tudi šolske sestre, ki bodo nastopile tudi same.

V središču nastopa, tako Jože Ropitz, bo pesnitev župnika Mirka Isopa z naslovom Misterij duhovništva. To delo za bariton solo in klavir je uglasbil Jože Ropitz. Skladbo bo zapel znani Marko Fink ob klavirski spremljavi Nataše Valant. In kako naj bi bilo drugače, Ropitz je k sodelovanju povabil tudi MePZ Gallus, ki ga vodi že dolga leta. Načrtovana pa je tudi instrumentalna spremljava.

V prvem delu letošnje Koroška poje bo nastopil tudi še oktet duhovnikov iz Slovenije. Drugi del koncerta pa bodo oblikovali zbori MePZ Danica iz Št. Primoža, MePZ Hrast iz Gorice in Zbor sv. Nikolaja iz LItije. Prav nastop teh zborov želi podčrtati zamisel vseslovenskega kulturnega prostora.
Slavnostni govor bo tokrat imela svetovno znana pevka Bernarda Fink, ki je pred kratkim prejela visoko odlikovanje Republike Avstrije. Spored bosta povezovala Magda Kropiunig in Aleksander Tolmajer.

Vstopnice za letošnjo Koroška poje lahko kupite v predprodaji v Mohorjevi knjigarni, v knjigarni Haček ter v pisarni Krščanske kulturne zveze.

This entry has been viewed 43 times.

Impressum (več)...: Nedelja | Cerkveni list krške škofije, Viktringer Ring 26, 9020 Klagenfurt/Celovec, Tel.: +43 (0)463/54587 3510. Koncept - realizacija: ilab.at
Nedelja Cerkveni list krške škofije

Viktringer Ring 26
9020 Klagenfurt/Celovec,
Tel.: +43 (0)463/54587 3510

Fax.: +43 (0)463/54587 3900
E-Mail: redakcija@nedelja.at
Spletna stran cerkvenega časopisa Nedelja obvešča uporabnike o cerkvenem življenju na Južnem Koroškem . Za pravilnost in popolnost informacij, ki so objavljene na spletni strani, ne jamčimo.

Povezave
Nedelja s povezavami omogoča dostop do informacij na spletu. Opozarjamo, da so za vsebino in oblikovanje teh spletnih strani odgovorni izključno njihovi ponudniki. Nedelja ne jamči za te ponudnike in njihove informacije.

Koncept in realizacija
Agentura i:lab hf tomažič oeg 9020 Celovec/Klagenfurt, Oktoberstr. 19-3 / ilab.at

© Nedelja, cerkveni list krške škofije

Vsebina teh strani je avtorsko zaščitena. Vse vsebine služijo osebni informaciji. Vsakršna drugačna uporaba, zlasti shranjevanje v podatkovnih bazah, objava, razmnoževanje in vsakršna oblika gospodarske uporabe ter posredovanje tretjim - tudi deloma ali v predelani obliki - je brez privoljenja uredništva Nedelje prepovedana.

Brez predhodnega izrečnega pisnega dovoljenja lastnika copyrighta vsebin ni dovoljeno objaviti ali obdelati, najsi bo za gospodarske ali druge namene.

Pobude - bodisi popravila napak, opozorila na pomanjkljivosti ali vprašanja zaradi nesporazumov - so seveda vsak čas zaželene.