Ponedeljek, 26.4.2004  ob 07:49

Študenti iz Mannheima zmagali na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Mariboru

MARIBOR - V Mariboru se je včeraj končalo 7. mednarodno zborovsko tekmovanje Maribor 2004. Prvo mesto je zasedel komorni zbor visoke glasbene šole iz Mannheima iz Nemčije (Kammerchor der Musikhochschulle Mannheim), drugo mesto mešani pevski zbor Sv. Nikolaja iz Litije, tretje mesto pa si delita zbor Obudai Kamarkorus z Madžarske in zbor Coro Citta` di Roma iz Italije. V velikem finalu se je sicer pomerilo pet zborov, poleg omenjenih še zbor Renner ensemble Regensburg iz Nemčije.

Slovenski mešani pevski zbor Sv. Nikolaja iz Litije je prejel še nagrado občinstva, nagrado občinstva v folklornem programu in nagrado za najboljši slovenski zbor. Kot so sporočili organizatorji tekmovanja, nagrada za izvedbo Jacobusa Gallusa ni bila podeljena.

Na tekmovanju so sicer poleg finalistov nastopili še zbor komorni zbor Kurfuerst - Friedrich iz Nemčije (Kammerchor Kurfuerst - Friedrich), Det Ny Kammerkor z Danske, komorni zbor estonske zborovske zveze (Chamber Choir of the Estonian Choral Society), ženski komorni zbor Tonika iz Latvije (Girl`s Chamber Choir Tonika) in ženski zbor Atbalss iz Latvije (Female choir Atbalss).

Tekmovanje se je v petek zvečer začelo z netekmovalnim koncertom, tekmovalni del pa je potekal v soboto in v nedeljo.