Posnetek koncerta

Gala koncert radia Ognjišče v Cankarjevem domu

Radio Ognjišče 28. novembra praznuje 20. obletnico svojega delovanja. V ta namen je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v nedeljo, 23. novembra 2014, ob 15. in 19. uri pripravil gala koncert, na katerem je imel priložnost peti tudi Zbor sv. Nikolaja.

Zbor sv. Nikolaja je ob spremljavi Orkestra slovenske policije pod vodstvom Nejca Bečana izvedel tri skladbe. Prva je bila že ponarodela pesem Slavka Avsenika Slovenija od kod lepote tvoje, skupaj z Evo Černe je zbor zapel skladbo Svobodno sonce skupine Slovenski Band Aid iz leta 1992, ki je bila napisana za humanitarne namene za Bosno in Hercegovino, v kateri je v tistem času divjala vojna. Besedilo je napisal Dušan Velkaverh, avtor glasbe je Aleš Klinar. Za zaključek koncerta je zazvenela še veličastna Händlova Aleluja.


Vir: Radio Ognjišče, Rok Mihevc

Peti pred dvakrat napolnjeno Gallusovo dvorano Cankarjevega doma je za pevce Zbora sv. Nikolaja izjemna čast, saj nima vsak glasbeni izvajalec možnosti nastopati pred tako množično publiko in v tako akustično ter tehnično dovršeni dvorani, kot je Gallusova. Zbor se je prav zato z veseljem odzval povabilu radia Ognjišče, vsak izmed pevcev pa je globoko počaščen, da je bil lahko del tako slovesnega dogodka.

Nova kultura Litija, Valvazorjev trg 1, SI-1270 Litija, Slovenija | e-mail: info@litija.org