Fotogalerija

Sporočilo za javnost

Uradni rezultati

22. slovensko zborovsko tekmovanje Naša pesem 2012

22. slovensko zborovsko tekmovanje Naša pesem je v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Zveze kulturnih društev Slovenije in mestne občine Maribor poteklo 21. in 22. aprila 2012 v Unionski dvorani v Mariboru. Na odru se je predstavilo 20 zborov ter 2 vokalni skupini. Nastope je ocenjevala mednarodna žirija v sestavi Martina Batič (predsednica žirije), Andraž Hauptman, Karmina Šilec (vsi Slovenija), Enrique Azurza (Baskija/Španija) in Wilma ten Wolde (Nizozemska).


Foto: Janez Eržen

Zbor sv. Nikolaja Litija se je pod dirigentskim vodstvom Helene Fojkar Zupančič uvrstil na drugo mesto (91,7 točke) in prejel zlato plaketo ter posebno nagrado za najboljšo izvedbo priredbe slovenske ljudske pesmi (ex aequo) za skladbo "Eno drevce" v priredbi Ambroža Čopija. Mednarodna žirija je Heleni Fojkar Zupančič podelila tudi posebno nagrado za najboljšega zborovodjo tekmovanja.


Foto: Janez Eržen

"Člani zbora smo bili s potekom priprav zelo zadovoljni. Potekale so skoncentrirano in umirjeno zato smo lahko odšli v Maribor dobro pripravljeni. Občutki na tekmovalnem odru so bili zelo dobri in namesto prevelike tekmovalne treme smo se lahko v celoti posvetili petju, podajanju vsebine in izraznosti. Še posebej smo uživali ob izvedbi naše zadnje skladbe "Iz kamna v vodi", skladatelja Lojzeta Lebiča, pri kateri smo poleg petja predstavili tudi posebej za to priložnost pripravljeno koreografijo in čarovnijo, na odru pa so se nam pridružili še Tomaž Kmetič na sintetizatorju ter Tomaž Vouk in Maja Povše na tolkalih. Našo predanost in lepo petje je občinstvo začutilo in nagradilo z dolgim aplavzom in številnimi čestitkami. Drugega mesta, zlate plakete in dveh posebnih nagrad pa smo se zelo razveselili in bili hvaležni, da smo lahko skupaj prehodili to pot in s prenovljeno zasedbo uspešno kronali letošnjo sezono."


Foto: Janez Eržen

Zmagovalec letošnje Naše pesmi je postal Komorni mešani zbor Megaron iz Ljubljane (92,7 točke), ki ga vodi dirigent Damijan Močnik, na tretje mesto pa se je uvrstil Mešani pevski zbor Obala, Koper (90,3 točke), ki ga vodi dirigent Sebastjan Vrhovnik.

Nova kultura Litija, Valvazorjev trg 1, SI-1270 Litija, Slovenija | e-mail: info@litija.org