Fotografije

Božični koncert

Tradicijo božičnih koncertov je Zbor sv. Nikolaja, pod vodstvom zborovodkinje Helene Fojkar Zupančič, nadaljeval tudi letos s koncertom 25. decembra 2007 v domači litijski cerkvi. Polno cerkev obiskovalcev je v prvem delu koncerta navdihnil z občuteno izvedbo Slovenskega božiča v priredbi Matije Tomca in ob spremljavi organista Primoža Malavašiča. Zgodba o rojstvu Jezusa, igra zbora, odličen nastop solistov in jasli s slamo v sredi so omenjeni stvaritvi dodale posebno dušo.



Z izbranimi trikraljevskimi kolednicami je v drugem delu sodeloval tudi Nikolajev otroški zbor pod vodstvom zborovodkinje Klavdije Zupančič, Jezusovo rojstvo pa so s svojim prihodom počastili Sveti trije kralji. Zgodbo je nadaljeval Zbor sv. Nikolaja z božičnimi kolednicami, od katerih so bile nekatere stare več kot 100 let. Oba zbora sta spremljala Blaž Kladnik na citrah in Krunoslav Križ na mehu.



Posebna dodana vrednost je bila preobleka zbora v slovenske narodne noše, scenska postavitev in igra pastirjev. Tako se je oznanilo o rojstvu deteta dotaknilo obiskovalcev še močneje in jih napolnilo z mirom božične noči.



Foto: Gregor Požun

Nova kultura Litija, Valvazorjev trg 1, SI-1270 Litija, Slovenija | e-mail: info@litija.org