I O družbi  I Oglaševanje  I Naročilnica  I Arhiv  I Pišite  I Pomoč  I Moj Dnevnik » I   I Dnevnik na fax  I VELIKE črke I 
 
    Borzni indeks
    Forum        
    Dnevnik na e-mail      
    Turistične informacije 
    Sonce in Luna        
    Zaposlovanje »
  Prva stran
Slovenija
Evropska unija
Svet
Gospodarstvo
Šport
Kronika
Kultura
Računalništvo
Telekomunikacije
ZanimivostiAKTUALNO
DNEVNIKOV NAMIG
PINPIKA NAGRAJUJE
POSLOVNI DNEVNIK
Naročite si ga
Knjiga rekordov
Vaši komentarji

SLOVENIJA
Alpina
Azbest
Celjska bolnišnica
Evropske volitve
FOV Kranj
Hrušev ožig
Kanin
Kobilarna Lipica
Lubadar
Nedeljski nakupi
Odnosi s Hrvaško
Piranski zaliv
Planika
Primer Planica
Rimske toplice
Suša
Tekstilna industrija
Vatikanski sporazum
Volitve 2004
Zastava, grb

SVET. POLITIKA
EU
Makedonija
Milošević v Haagu
Napad na WTC
Nato
Odnosi s Hrvaško
Palestinsko vpr.

KRONIKA
D.Sadar
K. Kamenik
Prostitucija
Primer Šuštar
Primer TrohaZA DLANČNIKE
Dnevnik za Palme
Nedelja, 27.2.2005  ob 18:40

Zbor sv. Nikolaja iz Litije drevi v Slovenski filharmoniji

(STA)

LJUBLJANA - Zbor svetega Nikolaja iz Litije sodi v sam vrh slovenskega zborovstva. To potrjujejo tudi dosežki, ki so jih pevci, večinoma dijaki in študenti iz Litije in okolice, prejeli v zadnjem času. Na državnem tekmovanju slovenskih in zamejskih zborov v Mariboru leta 2003 so poleg zlate plakete osvojili številne posebne nagrade, na 7. mednarodnem tekmovanju Maribor 2004 pa so se uvrstili na drugo mesto in si prislužili vse podeljene posebne nagrade. Zbor, vodi ga Helena Fojkar Zupančič, bo drevi ob 19. uri nastopil v dvorani Slovenske filharmonije. Poustvaril bo izvirne zborovske skladbe ter priredbe slovenskih ljudskih pesmi.

Zbor deluje kot litijski župnijski zbor pod okriljem Nove kulture Litija in je član evropske zborovske zveze Europa Cantat. Septembra lani je sodeloval na dveh zborovskih festivalih v Italiji (Fano, Pesaro), decembra pa pripravil dva božična koncerta s simfoničnim orkestrom RTV Slovenija - v Ljubljani in Mariboru.

Helena Fojkar Zupančič, ki zbor vodi vse od njegove ustanovitve leta 1997, je zborovodkinja in glasbena pedagoginja na Gimnaziji Litija in na Škofijski klasični gimnaziji - na slednji vodi tudi dekliški zbor. Pri delu s pevci posveča posebno pozornost vokalni tehniki, jasni dikciji in povezavi vsebine z glasbo, kar se izraža v lepem zvoku ter muzikalnih in prepričljivih izvedbah skladb različnih stilov, piše na spletni strani filharmonije.