Naročanje |  Oglaševanje | Pišite nam      O podjetju Delo d.d.
HTML oblikaPDF oblika
Delo - Čet, 26.05.2005 
Pomanjšaj pisavoPovečaj pisavo Iz naših krajev 

Na kratko

Čet 26.05.2005
Orodja
Zbor sv. Nikolaja v litijski občini
Litija – Drevi ob 20. uri bo v preddverju litijske občine slovesna predstavitev cerkvenega pevskega zbora svetega Nikolaja. Mladi litijski pevski umetniki imajo namreč za seboj že vrsto uspešnih pevskih tekmovanj – nazadnje so zmagali na mariborski prireditvi Naša pesem letos aprila. Ta dosežek je poplačilo za osemletno garanje pevcev in zborovodje Helene Fojkar Zupančič. Pod geslom »Videl sem angela v kamnu in klesal, dokler ga nisem osvobodil« bodo mladi umetniki navzočim zapeli nekaj vrhunskih pevskih stvaritev iz svojega bogatega programa. B. R.
Koncert za Županov sklad
Velike Lašče – V Levstikovem domu v velikih Laščah bo jutri, 27. maja, ob 20. uri, 6. dobrodelni koncert za Županov sklad. Nastopili bodo Regina, pevski duet Petra Vrh in Al Vrezec, Tamburaški orkester Sodražica, ansambli Bratov Štrukelj, Simona Ceglarja, Svetlin in kvintet Polka punce ter mladi glasbeniki iz občine. Program bo povezovala Nina Wabra, gostja bo slovenska miss Živa Vadnov. N. Ž.
Mladost za ogledalom
Radovljica – Mladi, ki obiskujejo program Pum (Projektno učenje za mlajše odrasle), ki poteka v okviru Ljudske univerze in je namenjen mladostnikom, ki so izpadli iz šolskega sistema, vabijo danes ob 11. (predpremiera) in 17. uri (premiera) v Linhartovo dvorano na predstavitev svojega projekta. Predvajali bodo dokumentarni film z naslovom Mladost za ogledalom, ki prikazuje pet mladostnikov, ki govorijo o zabavi, drogi, seksu, šoli in življenjski filozofiji. Poleg filma bodo pumovci predstavili tudi bilten, v katerega so zapisali svoja razmišljanja o mladosti, kar bo brez dvoma zanimivo branje tudi za obiskovalce. Vstop je prost. T. L.
Zadrugi še zlato Gast iz Splita
Metlika – V metliški KZ so po minuli vinski vigredi z zadovoljstvom ugotavljali, da so uspeli poleg šampionskega naslova za metliško črnino osvojiti tudi štiri velike zlate medalje, dve zlati in dve srebrni. Pri kar petih sortah vina so zasedli prvo mesto. Tudi na letošnji zagrebški Vinoviti so uspeli dobiti zlato medaljo in dve srebrni, in to pri načinu ocenjevanja kot ga uporablja mednarodna organizacija za vinograde in vino iz Pariza. »Metliška penina kot klasično peneče vino je s tem prodrla v vrh tudi v tujini, da ne govorimo o modri frankinji in metliški črnini. Za ledeno vino rumeni muškat, ki sodi pri nas v zbirko vin kolednik, pa smo pričakovali visoko priznanje in nas zato velika zlata medalja zanj ni presenetila,« je povedal pomočnik direktorja KZ Metlika Jože Cajnar. Metliška KZ Vinska klet obdeluje 25 hektarjev lastnih vinogradov od 700 hektarjev, kolikor je uradno vseh vinogradov v Beli krajini. V zadrugi poudarjajo kakovost in načrtujejo uspevati z njo, saj so količine in površine njihovih vinogradov (s kooperanti, ki vozijo v klet grozdje, vred) premajhne, da bi stekleničili vino za množično potrošnjo, čeprav imajo zadružno tradicijo od leta 1909, ko je bila ustanovljena Vinarska zadruga Metlika.
M. D.


Prosimo, da vaši prispevki niso žaljivi in da ne vsebujejo besed, ki niso primerne za objavo.
Ni komentarjev.