6. Božični koncert - Božična luč

Zbor sv. Nikolaja je tokrat pripravil Božični koncert z naslovom Božična luč. Na njem so predstavili pesmi z njihove zgoščenke z istoimenskim naslovom. Poleg zbora sv. Nikolaja so sodelovali še Marcos Fink, Nikolajev otroški zbor in orkester Simfonija Luwigana pod dirigentsko roko Helene Fojkar Zupančič. Božični koncert je bil že 6. po vrsti in postaja tradicionalen. Izveden je bil dvakrat, in sicer 25. decembra 2003 v cerkvi sv. Nikolaja v Litiji in 4. januarja 2004 v Stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani.

Izvedeni opus skladb angleškega skladatelja Johna Rutterja je izzvenel v vsej svoji lepoti, žar pa so dodala besedila, ki jih je v slovenski jezik prepesnila prof. Irma Močnik. Prepričljiv nastop je očaral in navdušil poslušalce. Številno občinstvo je na obeh koncertih nastopajoče na koncu nagradilo z dolgimi aplavzi.



"Peti, deliti svoj dar z drugimi in ob tem neizmerno uživati, ni dano vsakomur, če si za to nagrajen z velikim aplavzom je vse toliko lepše. Tako številnega občinstva na obeh koncertih nismo pričakovali in zato je bil prihod na oder pravo presenečenje. Občutki ob prepevanju so bili nepopisni in odziv publike neverjeten. Ko vidiš poslušalce s solzami v očeh te res gane. Takrat je vsaka vložena ura poplačana. Tako lepo je, ko nekomu polepšaš večer, dan ..."

"Presenečena sem nad odličnim koncertom, ki sem ga poslušala danes. Tako ubrano in čudovito se slišijo mladi glasovi. Začutiš energijo, ki se pretaka med pevci in publiko, čutiš, da ima zbor dušo. Ob vsem tem je kvalitetna izvedba skladb hrana za dušo."

Nova kultura Litija, Valvazorjev trg 1, SI-1270 Litija, Slovenija | e-mail: info@litija.org