Večer s Kreslinom in Nikolajevci

V petek, 27. 8. 2010, se je z velikim koncertom, na katerem so nastopili Vlado Kreslin s svojim bendom Mali bogovi in Zbor sv. Nikolaja, zaključil litijski festival Slovo poletju.



Nikolajevci so se na ta koncert pripravljali na pevskem vikendu na Pohorju, ki je potekal od 19. do 22. avgusta. Tam jih je obiskal tudi Kreslin, ki je bil navdušen nad njihovim petjem in prijetno presenečen nad dobro pripravljenostjo zbora.



Kljub napovedanemu dežju se je na dan koncerta na ploščadi pred športno dvorano v Litiji zbralo veliko število obiskovalcev, tako iz Litije kot tudi iz bolj oddaljenih krajev. Vlado Kreslin je skupaj z zborom izvedel nekaj njegovih uspešnic (Od višine se zvrti, Z Goričkega v Piran …), ob katerih ne nastopajoči niti publika niso ostali ravnodušni. Ubrano petje, sproščeno vzdušje in veliko energije so poskrbeli za še en odličen koncert, ki nam bo dolgo ostal v spominu.



Kljub uspehu pa Zbor sv. Nikolaja ne počiva, saj se pripravlja na izvedbo velikega mednarodnega projekta Carmina Burana, ki bo v začetku oktobra.






Foto: Gregor Požun

Nova kultura Litija, Valvazorjev trg 1, SI-1270 Litija, Slovenija | e-mail: info@litija.org